De beste kartcircuits in Nederland

Karten is een spannende en populaire motorsport die zowel beginners als ervaren coureurs aanspreekt. Of je nu een fanatieke kart liefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuke activiteit voor een dagje uit, Nederland heeft een aantal geweldige kartcircuits die je zeker de moeite waard zijn. In dit artikel nemen we je daarom ook mee op een virtuele tour langs enkele van de beste circuits in Nederland. Of je nu op zoek bent naar uitdagende bochten, snelle rechte stukken of een geweldige sfeer, deze circuits hebben het allemaal! Wist je ook dat de inmiddels prachtige carrière van Max Verstappen op de kartbaan is begonnen? Dus of je nu serieus aan de slag wilt of op zoek bent naar een leuke activiteit voor jou en je collega’s, met karten kan het allemaal.

Circuit Park Berghem

Circuit Park Berghem is een van de meest bekende en populaire kartcircuits in Nederland. Het circuit heeft een lengte van 1.320 meter en biedt een uitdagende mix van bochten en rechte stukken. Het is geschikt voor zowel beginners als ervaren coureurs en staat bekend om zijn professionele faciliteiten en vriendelijke sfeer. Wel is het aan te raden een comfortabele outfit aan te trekken, zodat je fijner in je kart zit. Ondanks dat je nog een extra pak aankrijgt, is het handig een sportlegging te dragen, die je normaal tijdens het sporten aan hebt. Het voordeel is dat je een stuk flexibeler bent.

Kartcircuit Pottendijk

Gelegen in Emmen, biedt Kartcircuit Pottendijk een uitdagend en technisch circuit van 1.050 meter. Het circuit is geliefd vanwege zijn variatie aan bochten en snelle secties. Met moderne faciliteiten en een gezellige sfeer is Kartcircuit Pottendijk een geweldige plek om te genieten van een dag vol karten. Het voordeel aan karten, is dat je niets zelf mee hoeft te nemen. Zo krijg je een pak en paar karthandschoenen in bruikleen en is het enige wat jij hoeft te doen, zorgen dat alles goed verloopt!

De Landsard

De Landsard in Eindhoven is een van de oudste kartbanen van Nederland, maar nog steeds een favoriet onder karters. Het circuit heeft een lengte van 1.170 meter en biedt een combinatie van technische bochten en snelle rechte stukken. Met zijn historische charme en goed onderhouden faciliteiten is De Landsard een geliefde plek voor zowel recreatieve karters als professionele coureurs. Wat we wel vaak zien, is dat vrouwen ervoor kiezen om een sport bh te dragen, zodat de borsten op hun plek blijven zitten en ze niet worden afgeleid en zich dus kunnen focussen op het karten zelf.

Race Planet Delft

Race Planet Delft is een modern en goed uitgerust kartcircuit dat garant staat voor veel plezier en adrenaline. Met een lengte van 600 meter is het circuit iets korter, maar het biedt een uitdagende lay-out met verschillende bochten en snelheid uitdagingen. Het circuit is geschikt voor zowel beginners als gevorderde coureurs en biedt daarnaast ook andere spannende activiteiten, zoals een virtual reality-simulator en een kart-simulatiespel.

Kartbaan Uden

Kartbaan Uden, gelegen in Noord-Brabant, is een modern en uitdagend kartcircuit met een lengte van 850 meter. Het circuit staat bekend om zijn technische bochten en snelle secties, waardoor het een favoriet is onder ervaren karters. Met zijn professionele faciliteiten en gastvrije sfeer is Kartbaan Uden een geweldige plek om je kart vaardigheden te testen.

Nieuwe reactie toevoegen